Головна  →  Новини  →  15 травня 2022

У Дарницькому районі створять ОСН «Надія»

У Дарницькому районі створять ОСН «Надія»

Таке рішення було прийнято 14 травня на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання. Його підтримали 65 депутатів.

За словами депутатки Київської міської ради Юлії Ярмоленко, органи самоорганізації населення є дієвим інструментом задля розвитку громади, які широко використовують у багатьох демократичних державах та ефективно впроваджують на теренах Києва.

«Депутатський корпус Київської міської ради підтримує ініціативи із самоорганізації населення, оскільки це гарантує створення демократичних механізмів участі мешканців територіальної громади в розв’язанні окремих питань місцевого значення. У цей вкрай складний для нашої держави воєнний час необхідно оперативно задовольняти побутові потреби мешканців та спільними зусиллями сприяти реалізації соціально-економічного та культурного становлення столиці», — зазначила Юлія Ярмоленко.

Депутатка Київради Юлія Ярмоленко. Фото: Київрада

Депутатка додала, що рішення Київської міської ради має важливе соціальне значення, оскільки сприяє реалізації права громадян на участь у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції та законів України.

Практика вже довела, що створення органів самоорганізації населення гарантує балансування думок та можливостей кожного мешканця. Так, в кінці 2021 року у столиці створили сім нових органів самоорганізації населення — у Дарницькому, Печерському, Шевченківському та Солом’янському районах.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку