Головна  →  Новини  →  14 травня 2022

Спочатку забезпечимо критичну інфраструктуру, — у КМДА прокоментували ситуацію з пальним

Спочатку забезпечимо критичну інфраструктуру, — у КМДА прокоментували ситуацію з пальним

Першочергово пальне отримують ті, хто їх потребує найбільше, – оборона, охорона та забезпечення життєдіяльності міста.

Війна з російським агресором розірвала ланцюги постачання палива з росії. Але для всіх, хто не належить до структур першочергового забезпечення, пальне буде за 7-14 днів. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Сьогодні спершу забезпечуються пальним ті структури, які мають його отримати в першу чергу. Для усіх інших споживачів – це питання ринку. Я думаю, що тиждень-два і все налагодиться», – зазначив він.

Перший заступник голови КМДА нагадав, що відбувалось навколо Києва у перший місяць широкомасштабного вторгнення, і сказав, що це відбилось на дефіциті енергоносіїв також: «Коли питають про пальне, то чомусь забувають, що у нас навколо міста згорала велика кількість станцій, яка відповідала за зберігання нафтопродуктів. Думаю, що до кінця місяця не буде проблем з пальним у місті Києві».

У Мінекономіки України заявили, що до кінця травня Україна отримає 350 тисяч тонн пального. Також повідомили, що для пришвидшення постачання були скасовані дозволи на в’їзд автоцистерн із пальним, забезпечена можливість приймання пального у дунайських портах, позачергове оформлення пального на кордонах з боку митниці та прикордонної служби.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку