Головна  →  Новини  →  24 травня 2022

У Києві шалений попит на майстер-класи домедичної допомоги: де навчитися

У Києві шалений попит на майстер-класи домедичної допомоги: де навчитися

У футболках «Доброго вечора, ми з України» та з блокнотами у руках сьогодні, 24 травня, до Vcentri Hub, що на Оболоні, два десятки киян прийшли на майстер-клас з надання першої домедичної допомоги.

Знати, як зберегти життя людині, здоров’я якої без будь-яких перебільшень на межі — надзвичайно важливо. Ще важливіше це у дні війни, коли небезпека отримати поранення зростає у рази.

Група людей різної статті та віку уважно спостерігала за інструкторкою Товариства Червоного Хреста України Мариною Черкашиною. Тренерка детально описувала різні критичні стани здоровʼя та домедичну допомогу до них. Зокрема, втрата свідомості з диханням та без, сильна кровотеча та травми різної тяжкості.

«За кілька тижнів до війни в столиці зʼявився шалений попит на майстер-класи з надання домедичної допомоги. По нині він не вщухає. Кожен хоче не губитися, а швидко й кваліфіковано допомагати людині, яка цього потребує. І щоби покрити потреби киян у життєвих навичках, ми регулярно набираємо групи», — розповідає «Вечірньому Києву» Марина Черкашина.

Завдяки співпраці з Оболонською РДА Товариству Червоного Хреста вдається на постійній основі проводити безплатні майстер-класи та консультації для усіх охочих.

Менеджерка з якості на одному зі столичних заводів Києва Тетяна Демченко сьогодні у ролі учениці. Вона уважно слідкує за інструкторкою та старанно нотує все почуте. До війни, каже, було багато думок, щоб сходити на такий потрібний для життя майстер-клас. Але все ж не вдавалось…

«Зараз саме той час, коли треба правильно розставляти пріоритети та більше не відкладати у далеку шафу те, чому давно хотіла навчитися. А ще — час, коли треба дбати один про одного. Сьогодні я прийшла разом з подругою навчитися допомагати тим, хто одного дня потребуватиме моєї домедичної допомоги», — каже Тетяна.

Життя дійсно — не передбачуване. У цьому не раз переконувалась й тренерка, яка сьогодні проводила медичний тренінг.

«Одного разу до мене зателефонувала одна з моїх учениць. Розповіла, що днями допомогла врятувати дитину, яка подавилася. Без цих базових знань допомоги, малеча б померла без шансів. А так — малеча жива та здорова!», — резюмує тренерка.

Навчитися й самому рятувати цінні хвилини життя до приїзду медиків у столиці можна чи не щодня. Усю інформацію щодо консультацій та курси можна відстежувати на фейсбук-сторінці Центру комунікацій. Найближча дата — 26 травня з 10:00 до 13:00 у районному Vcentri Hub, що на Оболонському проспекті, 22.

Обов’язкова реєстрація за номерами: +38 067 508 10 49 та +38 063 715 54 44.

Зазначимо, що Vcentri Hub — це простір, в якому кожен активний мешканець столиці може реалізувати свої проєкти та ідеї. Деякий час простори працювали як волонтерські та гуманітарні штаби, а тепер повертаються до звичного формату роботи й готові надавати приміщення для проведення заходів.

Детальніше про бронювання приміщення тут.

 Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку