Головна  →  Новини  →  27 травня 2022

До Дня міста у музеї Булгакова представляють виставку про великих киян

До Дня міста у музеї Булгакова представляють виставку про великих киян

28 та 29 травня з 12:00 до 17:00 на першому поверсі музею можна відвідати виставку «Великі кияни: Родина Глаголєвих та Листовничий».

Отець Олександр Глаголєв — професор Київської духовної академії, духівник родини Булгакових. Його знав і любив увесь Київ, шанували представники всіх конфесій. Першого разу отця Олександра заарештували 1931 року і, протримавши 5 місяців, відпустили, а 1937 року знов заарештували, звинувативши «у збройній змові проти радянської влади» людину, яка ніколи не тримала в руках зброї. Тримав — хреста, коли виходив назустріч чорносотенному натовпу і зупиняв єврейські погроми.

У роки німецької окупації син отця Олександра, священик Олексій Глаголєв з родиною рятували євреїв від загибелі в Бабиному Яру, і сьогодні імена Глаголєвих — у списку Праведників Світу. А в 30-ті рр., коли храми знищували, а церковне начиння спалювали, подружжя Глаголєвих рятувало книжки.

Василь Павлович Листовничий —Головний архітектор Київського навчального округу. Особистість і доля господаря будинку завжди входили до сфери наукових досліджень музею — йому присвячені екскурсії, публікації, розділи книг, постійно діюча музейна виставка.

Крім того, до Дня Києва працює й затишна Булгаківська веранда — 28, 29 травня з 12:00 до 18:00. Для відвідувачів приготували домашній смачнезний яблучний пиріг з лимоном та корицею, зварять запашну каву, наллють чаю.

Чаювання коштує 100грн, гроші йдуть на продовження комплектації аптечок для бійців.

Нагадаємо, відзначення Дня столиці і Дня Києва, що традиційно відбувається в останні вихідні травня, триватиме в умовах воєнного стану. Кияни та гості міста зможуть відвідати пішохідні екскурсії, виставки і концертні виступи.

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку