Головна  →  Новини  →  31 травня 2022

На проєкти сфери культури, туризму та суспільних комунікацій зі столичного бюджету було спрямовано 291,1 млн грн

На проєкти сфери культури, туризму та суспільних комунікацій зі столичного бюджету було спрямовано 291,1 млн грн

Театр оперети, муніципальні кінотеатри та інші об’єкти інфраструктури креативних індустрій отримали нове життя у 2021 році.

У рамках виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року у столиці ремонтували та модернізовували інфраструктуру креативних індустрій. Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Зокрема, капітально відремонтовано будівлі КП «Київкінофільм»: дах, санвузли та інші приміщення у кінотеатрах «Факел», «Дніпро» (де розміщено комунальний заклад «Київський муніципальний будинок національностей»), «Лейпциг», «Флоренція», «Краків» — для розміщення комунального закладу «Європейський культурно-мистецький центр». Виконано ремонтно-реставраційні роботи на фасадах Центру художньої та технічної творчості «Печерськ».

Введено в експлуатацію Меморіальний комплекс героїв-киян, що загинули за цілісність та незалежність України на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї.

Проводилась реставрація із технічним переоснащенням прибудови театрально-видовищного закладу культури «Київський національний академічний театр оперети» на вул. В. Васильківській, 53/3, реконструкція об’єктів Київського зоологічного парку загальнодержавного значення на проспекті Перемоги, 32.

Окрім цього, виконували ремонтно-реставраційні роботи на об’єктах культурної спадщини: у Національному історико-архітектурного музеї «Київська фортеця» (вулиця Старонаводницька, 2) та будівлі музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького (вулиця Саксаганського, 93-Б) — із пристосуванням під експозицію «Іван Франко і Київ».

У сфері культури, туризму та суспільних комунікацій Планом заходів на 2021 рік було передбачено реалізацію 5 проєктів, направлених на забезпечення креативної економіки сучасною інфраструктурою — оновлення об’єктів культури і мистецтва, розвиток туристичного потенціалу, створення громадських хабів, розвиток школи місцевої демократії і медіапростору в Києві. Загалом на ці проєкти зі столичного бюджету спрямовано 291,1 млн грн.

Нагадаємо, що на виконання 41 проєкту Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року у 2021 році за рахунок усіх джерел фінансування було спрямовано понад 8,5 млрд грн.

План заходів є одним із середньострокових інструментів впровадження Стратегії поряд із міськими цільовими програмами та Програмою економічного і соціального розвитку.

У проєкті Стратегії актуалізують пріоритети, оперативні цілі та завдання розвитку міста в умовах повоєнного стану.

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку