Головна  →  Новини  →  13 червня 2022

У Києві визначили переможців міського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл»

У Києві визначили переможців міського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл»

Козацький рій «Соколи» спеціалізованої школи № 173 посів перше місце у міському етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

До складу рою «Соколи» 2022 року увійшли Артеменко Анастасія (11-Б клас), Васковський Віктор (11-Б клас), Кучер Тетяна (11-Б клас), Шурига Марат (11-Б клас), Яковчук Іван (10-А клас), Яковчук Олександр (10-А клас). Керівники рою — Павленко О.Г. та Толстік К.О.

«Джури спеціалізованої школи 173 вкотре довели, що вони одні з найкращих. Не дивлячись на складні умови сьогодення, рій зумів навіть на відстані один від одного, згуртуватися і показати свої найкращі знання і уміння», — зазначили у Департаменті освіти і науки Києва.

До складу рою «Соколи» 2022 року увійшли Артеменко Анастасія (11-Б клас), Васковський Віктор (11-Б клас), Кучер Тетяна (11-Б клас), Шурига Марат (11-Б клас), Яковчук Іван (10-А клас), Яковчук Олександр (10-А клас).

Як розповіла директорка школи Ірина Януш, юні джури з гідністю подолали усі етапи змагань: інтелектуальна гра-вікторина «Відун» (1 місце), конкурс «Рятівник» (3 місце), змагання з елементами орієнтування «Визначення місцезнаходження» (6 місце), змагання «Стрільба, матеріальна частина автоматичної зброї» (2 місце), змагання «Саперна підготовка, метання гранати» (1 місце).

«Сміливість, рішучість, дисциплінованість, ініціативність юнаків і дівчат привели до так довгоочікуваного першого місця!», — наголосила вона.

«Сокіл» («Джура») — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Створена у 2003 році бунчуковим товаришем Українського козацтва Петром Бровком та затверджена Міністерством освіти і науки України. Гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри. Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції.

Нагадаємо, 15 червня у столичному кінотеатрі влаштують безкоштовний показ анімації «Микита Кожум’яка».

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку