Головна  →  Новини  →  14 червня 2022

Внесок у спільну перемогу: киян закликають у День донора здати кров

Внесок у спільну перемогу: киян закликають у День донора здати кров

У місті працюють два центри здачі крові.

Сьогодні, 14 червня, святкують Всесвітній день донора крові. Свято було засновано під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в Женеві.

Донорів привітав також «Київський міський центр крові».

«Ми дякуємо вам, що ви є! Дякуємо за ваші небайдужість, чуйність, наполегливість, сміливість! Ми бажаємо вам здоров’я, щоб після кожної донації ваші власні сили тільки більшали! Зараз ви робите неоціненний внесок у нашу спільну перемогу», — йдеться в повідомленні «Київського міського центру крові».

Мешканців столиці, які бажають здати кров, чекають за адресами:

  • 08:00-16:00 — вул. М. Берлинського, 12;
  • 08:00-15:00 — вул. П. Запорожця, 26.

Протипоказання для здачі крові наступні: вірусний гепатит В або С, вживання ін’єкційних наркотиків, зараження ВІЛ. У разі гепатиту А донорство крові можливе через рік після одужання.

Донором крові не можна стати під час ковіду і місяць після нього, якщо ви постійно вживаєте лікарські препарати, пили алкоголь в день здачі крові чи напередодні, робили переливання крові упродовж останніх 4 місяців, або ж робили пірсінг чи татуювання впродовж того ж часу.

Більше про те, як підготуватися до здачі крові читайте у матеріалі «Київ потребує запасів крові: що треба знати про донорство у час війни».

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку