Головна  →  Новини  →  14 червня 2022

Кияни можуть безкоштовно отримати якісну питну воду

Кияни можуть безкоштовно отримати якісну питну воду

З 24 лютого КП «Київводфонд», що опікується бюветами з безкоштовною якісною водою, відновив роботу 313 бюветів, за день аварійна бригада здійснює від 4 до 10 виїздів для ремонту обладнання.

Спеціалісти лагодять обладнання під землею, контролюють стан альтанки бюветів.

У Київводфонді перераховують види своїх робіт: вони слідкують за працездатністю водорозбірних колонок, які через постійну експлуатацію, а часто і через недбалість людей, їх халатне ставлення, потребують ремонту.

Ще одна турбота — поточний ремонт приямків зливостоку, вкладання тротуарної плитки при потребі, контроль за станом покрівлі, огорожі, за наявністю та якістю освітлення на бюветі.

«На жаль, обслуговування бюветних комплексів у воєнний час значно ускладнилося, адже в умовах дефіциту пального нам доводиться в першу чергу виконувати роботи, пов’язані з ліквідацією аварій та дослідженнями якості води.», — пояснюють у Київводфонді.

Спеціалісти комунального підприємства постійно здійснюють санітарно-профілактичні заходи, щоб кияни мали доступ до безкоштовної чистої води з артезіанських свердловин.

14 червня Київводоканал спростував чутки про можливий спалах холери нібито через існуюче забруднення холерною паличкою водойм.

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку