Головна  →  Новини  →  22 липня 2015

На вшанування пам’яті героїв АТО у Києві встановлять меморіальні дошки

На вшанування пам’яті героїв АТО у Києві встановлять меморіальні дошки

В ході засідання комісії з питань встановлення пам’ятних знаків у місті Києві, яке вчора провів керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, розглянуто клопотання районних в місті Києві державних адміністрацій про вшанування пам’яті славних синів України, які віддали своє життя в зоні АТО, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність своєї Батьківщини.

За рішенням комісії, на згадку про їх подвиг будуть встановлені меморіальні дошки на школах, де вони навчались, а також на будинках, у яких вони проживали, зокрема:

- на честь Сергія Сухенка на фасаді середньої загальноосвітньої школи № 95 (вул. Щербакова, 61-Г);

- на честь Романа Тимошенка на фасаді середньої загальноосвітньої школи № 243 (вул. Новомостицька, 10);

- на честь Марка Шпака і Юрія Бойчуна на фасаді школи № 286 (вул. Заболотного, 6-а);

- на честь Володимира Голоти на будинку № 94 по вулиці Заболотного;

- на честь Віталія Полонського та Святослава Дмитріва на фасаді середньої загальноосвітньої школи № 319 (просп. Червонозоряний, 146-148);

- на честь Андрія Соколенка на фасаді будинку по вулиці Григоренка, 31.

Крім того, члени комісії підтримали пропозицію про встановлення меморіальної дошки на честь Героя Небесної Сотні Юрія Пасхаліна за адресою: вул. Севастопольська, 7/13.

– Слід зазначити, що сьогоднішні герої є нащадками тих, хто боровся за незалежність України у минулому столітті. 26 липня 1917 року російські військові розстріляти перший полк відновленої Української армії – імені Богдана Хмельницького. Члени комісії підтримали пропозицію історичної ініціативи «Холодний Яр» про встановлення меморіальної дошки на приміщенні кас станції «Пост-Волинський» Південно-Західної залізниці на честь загиблих українських вояків Богданівського полку, – повідомив секретар комісії – начальник відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій Ярослав Шибанов.

За його словами, міська влада наразі приділяє велику увагу патріотичному вихованню молоді та з великою шаною ставиться до тих, хто віддав своє життя за Вітчизну.

Перейти до спискуВерсiя для друку