Головна  →  Новини  →  19 липня 2022

«Кризові комунікації в умовах війни»: тренінг для держслужбовців від Департаменту суспільних комунікацій

«Кризові комунікації в умовах війни»: тренінг для держслужбовців від Департаменту суспільних комунікацій

Департамент суспільних комунікацій КМДА організував тренінг для державних службовців на тему «Кризові комунікації в умовах війни». Основна мета – підвищення обізнаності державних службовців у сфері комунікацій з громадськістю та практичне вдосконалення комунікаційних навичок, зокрема в роботі у соціальних мережах.

«Ми обговорили історію формування комунікації, як комунікувати у соціальних мережах, як не потрапити під дію пропаганди та не почати її транслювати. Також показували на прикладах як працює візуал, статистика, як відбирати цільову аудиторію. І, звісно, вчилися розробляти стратегію наперед, щоб врахувати майбутні ризики, тобто що ми будемо робити, якщо кризовий момент настав. Ми намагаємося подавати інформацію більш практичну, ділимося особистим досвідом та дієвими кейсами», - зазначає один із викладачів Данило Метельський, начальник «Науково-освітнього центру соціальних трансформацій, атестацій, тренінгів з підвищення кваліфікації, грантового менеджменту та організації міжнародних мистецьких резиденцій» КМЦ народної творчості та культурологічних досліджень.

Лекцію, яка проходила в приміщенні Vcentri HUB Шевченківського району прослухали майже три десятки співробітників структурних підрозділів КМДА та РДА, які відповідають за комунікацію з громадськістю.

«Тренінг був надзвичайно цікавим та корисним. Викладачі нагадали не тільки про теоретичні основи медіа грамотності, а й зробили акцент на кризових комунікаціях з громадськістю та інститутами громадянського суспільства під час воєнного стану. Ми скучили за такими тренінгами і семінарами, бо ковідні обмеження дозволяли зустрічі лише у зум-форматі, а живе спілкування – це ширший обмін думками», - зазначає учасниця тренінгу Світлана Данильченко, начальниця відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Печерської РДА.

Присутні також наголосили – такі лекції важливі, адже допомагають відслідковувати всі етапи цифровізації та правильно, відповідно до умов часу, вибудовувати суспільну комунікацію.

Перейти до спискуВерсiя для друку