Головна  →  Новини  →  23 липня 2015

На сторінках газети «Вечірній Київ» триває публічна дискусія щодо проблем національно-патріотичного виховання

За ініціативи Департаменту суспільних комунікацій на сторінках газети «Вечірній Київ» триває публічна дискусія щодо проблем національно-патріотичного виховання. Цього разу кореспонденти «Вечірки» звернулися до киян із запитанням «Що таке патріотизм?».

На думку приватного підприємця Марини, патріотизм – «це передусім любов до своєї держави. Щонайменше – повага до історії, культури, мови тієї країни, спільноти, до якої ти належиш».

Учасник АТО, боєць батальйонів «Січ» та «ОУН» Тарас (Січень) справжнім патріотом називає людину, «яка докладає максимум зусиль для того, щоб розбудувати країну, перемогти в цій війні та, врешті-решт, перебудувати Україну на якісно новий лад не стільки в розумінні євроатлантичних форматів, а щоб мати сильну, справедливу, соціальну та національну державу».

Події на Сході студент Роман розцінює як сприяння підвищенню патріотизму в суспільстві: «Коли почалася війна, усі об’єдналися заради своєї землі, майбутнього. Піднявся Київ, підтримала Галичина, а далі вся Україна почала чинити опір так званому «русскому миру». Українська мова знову стала престижною, всюди розміщено національну символіку, державні прапори, знову популярними стали вишиванки – це все сприяє піднесенню патріотизму».

Детальніше про це – у свіжому номері «Вечірки» за 23 липня.

Перейти до спискуВерсiя для друку