Головна  →  Новини  →  23 липня 2015

У Києві активно триває процес перейменування вулиць

У Києві активно триває процес перейменування вулиць

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій, постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків і постійна комісія Київради з питань культури та туризму погодили перейменування 12 вулиць, однієї площі, провулку та проспекту в місті Києві.

Згідно проекту рішення, перейменуванню підлягають наступні вулиці:

- Шліхтера на Вифлеємську, Дніпровський р-н;

- Артема на Січових Стрільців, Шевченківський р-н;

- Кириленка на Олексія Береста, Святошинський р-н;

- Крупської на Павла Чубинського, Дарницький р-н;

- Леніна на Копильщанську, Деснянський р-н;

- Ленінську на Петра Дорошенка, Святошинський р-н;

- Горького на Анатолія Лупиноса, Солом’янський р-н;

- Горького на Кирила Осьмака, Дарницький р-н;

- Металістів на Михайла Брайчевського, Солом’янський р-н;

- Чапаєва на В'ячеслава Липинського, Шевченківський р-н;

- Щорса на Євгена Коновальця, Печерський р-н;

- Юрія Коцюбинського на Володимира Винниченка, Шевченківський р-н.

Крім того, комісіями погоджено перейменування площі Дзержинського на Либідську та проспекту 40-річчя Жовтня на Голосіївський у Голосіївському районі, а також провулку Чеслава Бєлінського на Алли Горської у Шевченківському районі.

Як зазначив секретар комісії з питань найменувань ‒ начальник відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій Ярослав Шибанов, громадські обговорення щодо перейменування зазначених вулиць вже пройшли, тепер проект рішення буде розглянутий ще постійною комісією Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, після чого остаточне рішення про перейменування цих вулиць мають ухвалити депутати Київської міської ради:

– Хочу нагадати, що на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації триває громадське обговорення та збір пропозицій від зацікавленої громадськості щодо перейменування ще 18 вулиць у столиці, Московської площі та Московського моста. Ми розраховуємо на активність киян, особливо мешканців тих вулиць, які планується перейменувати. Ми маємо максимально врахувати думку киян, позиція яких буде вирішальною при винесенні остаточного рішення членами комісії з питань найменувань.

Перейти до спискуВерсiя для друку