Головна  →  Новини  →  30 липня 2015

Поглянути на «Україну очима переселенця» можна у центрі столиці

Поглянути на «Україну очима переселенця» можна у центрі столиці

У київській кав’ярні «Love Cake» (вул. Горького, 13) відкрилася фотовиставка «Україна очима переселенця» переселенки з Луганська, фотографа Катерини Пікун.

Вона одна з понад мільйона людей, які змушені були залишити свої рідні міста. У лютому 2014 року квартиру Катерини в Луганську розбомбили, тому наразі Катя з сином будують нове життя у Львові. У липні 2015 року, через рік після переселення, за ініціативи «Інтерньюз-Україна» та Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Катя здійснила поїздку українськими містами.

Якою вона побачила країну – ділиться головний спеціаліст управління преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій Роман Федько:

– Головний меседж фотопроекту – це продемонструвати, що ми, українці, – єдиний народ. У нас спільні радості, спільні проблеми. Ми однаково радіємо своїм успіхам, ходимо одними вулицями, співаємо одних пісень. Ми дійсно єдині. Ментально та культурно.

Місце для проведення презентації фотовиставки обрано невипадково. Адже кав’ярня створена ще однією переселенкою з Донецька Анастасією Ларкіною. Нові життєві обставини також змусили дівчину, яка за професією лікар, покинути рідний дім та роботу, і без остраху будувати нове життя.

Фотовиставка «Україна очима переселенця» є частиною інформаційної кампанії «Ми різні, ми разом», що реалізується громадською організацією «Інтерньюз-Україна» за підтримки Програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Переглянути виставку можна з 4 по 17 серпня в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2), безкоштовно.

Перейти до спискуВерсiя для друку