Головна  →  Новини  →  31 липня 2015

Департамент суспільних комунікацій констатує збільшення обсягів недостовірної інформації на Інтернет-ресурсах

Департамент суспільних комунікацій констатує збільшення обсягів недостовірної інформації на Інтернет-ресурсах

Таку динаміку показують щоденні моніторинги ЗМІ та Інтернет-ресурсів, які проводяться управлінням преси та інформації Департаменту суспільних комунікацій. Як приклад – штучний «вибух» у соцмережах, спричинений повідомленням про знесення будівлі Лук’янівського депо, яке компанія-забудовник повністю спростувала.

Як з’ясувалося, ніхто зносити історичний будинок не збирався. Він стане частиною триповерхового торговельно-розважального центру: історичні будівлі електростанції і «контори» депо впишуть в загальний інтер’єр комплексу, розташувавши в одному – зону бутиків, а в іншому – затишний ресторан. Мало того, разом із новим ТРЦ жителі Лук’янівки отримають і нову транспортну розв’язку за рахунок забудовника.

Заступник директора Департаменту суспільних комунікацій Тетяна Гузенко відмітила оперативність реагування на недостовірну інформацію і наголосила, що саме активні комунікації здатні зменшити вплив подібних маніпуляцій:

– Як правило, перед виборами створюються «технологічні» платформи для поширення недостовірної інформації, нав’язування стереотипів. Можливості маніпулятивного впливу є значними, та не безмежними. Маніпулювання свідомістю стає неможливим за наявності альтернативного джерела інформації, що і було зроблено у ситуації з Лук’янівським депо. Отримавши різну інтерпретацію певних фактів, людина вже може зробити власні висновки. Тому важливим моментом на сьогодні є оперативне реагування, інформація з офіційних джерел, яку можна перевірити.

Перейти до спискуВерсiя для друку