Головна  →  Новини  →  31 липня 2015

ОСН «Будинковий комітет вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» ініціював обговорення проекту благоустрою скверу біля станції метро «Осокорки»

ОСН «Будинковий комітет вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» ініціював обговорення проекту благоустрою скверу біля станції метро «Осокорки»

Про це повідомила керівник ОСН «Будинковий комітет вулиця Ганни Ахматової, 41, 43» Людмила Бей під час брифінгу на території скверу:

– Скверу на цьому місці бути. Нам допомагають усі, і навіть архітектор безкоштовно розробив проект, який ми наразі обговорюємо.

Під час брифінгу директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець, генеральний директор КО «Київзеленбуд» Сергій Симонов і начальник Державної екологічної інспеції у м. Києві Віктор Павленко надали роз’яснення мешканцям мікрорайону ОСН на їх скаргу до КП УЗН Дарницького району про підозру у знищенні дерев у сквері невідомими особами.

Зокрема, вони повідомили, що у зразках ґрунту, які взяли в новоствореному сквері на Осокорках і направили для аналізу до Державної екологічної інспекції у м. Києві, дійсно було виявлено частково завищений вміст нафтових продуктів. Крім цього, ґрунт у деяких місцях характеризується низькою вологоємністю та високим рівнем бензолу, гексану та молібдену.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Сергія Симонова, на сьогодні фахівцями Дарницького КП УЗН створено проектні пропозиції з благоустрою та озеленення даної території з лавами та урнами, а також із частковою заміною родючого шару ґрунту:

– До кінця наступного тижня, фахівці Дарницького КП УЗНу встановлять декоративну огорожу навколо скверу, а також проведуть громадське обговорення щодо влаштування дитячого майданчику на його території.

Перейти до спискуВерсiя для друку