Головна  →  Новини  →  4 серпня 2015

10 серпня добігає кінця громадське обговорення щодо перейменування Московської площі та Московського моста

10 серпня добігає кінця громадське обговорення щодо перейменування Московської площі та Московського моста

Про це повідомили у відділі з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій, зазначивши, що також завершується громадське обговорення щодо перейменування вулиці Ілліча у Дарницькому районі, бульвару Івана Лепсе у Солом’янському районі та вулиці Пугачова у Шевченківському районі столиці.

Зокрема, кияни протягом двох місяців мали можливість взяти участь у електронному обговоренні на офіційному сайті КМДА і висловити свої зауваження та пропозиції.

Так, на сьогоднішній день, за аналізом результатів голосування, абсолютну підтримку має проект перейменування Московської площі на Деміївську: з 1070 учасників обговорення 987 висловилися «за». Також кияни підтримали перейменування вулиці Пугачова на честь академіка Ромоданова – 73% та присвоєння Московському мосту ім’я видатного українського інженера Георгія Фукса – 58%.

Неабиякий суспільний резонанс викликало можливе перейменування вулиці Ілліча у Дарницькому районі на честь В’ячеслава Веремія. З однієї сторони більшість підтримує необхідність перейменування вул. Ілліча, але висловлюється «проти» присвоєння їй ім’я В’ячеслава Веремія – 59%.

Щодо ж перейменування бульвару Івана Лепсе на честь голови Київського міськвиконкому у 1979 – 1990 роках Валентина Згурського, тут думка киян розділилася практично порівну – 507 «за» і 517 «проти».

Нагадуємо, громадське обговорення триватиме до 10 серпня 2015 року.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку