Головна  →  Новини  →  5 серпня 2015

Департамент суспільних комунікацій та Центральний державний архів зарубіжної україніки готують спільні інформаційно-просвітницькі проекти до Дня Незалежності

Департамент суспільних комунікацій та Центральний державний архів зарубіжної україніки готують спільні інформаційно-просвітницькі проекти до Дня Незалежності

Під час зустрічі у Департаменті суспільних комунікацій з питань підготовки та відзначення у Києві Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда і директор Центрального державного архіву зарубіжної україніки Владислав Берковський узгодили формати чотирьох спільних медіапроектів до Дня Незалежності.

За словами Владислава Берковського, у світлі сьогоднішніх подій значення незалежності набуває особливого звучання та актуальності для всіх українців – як на Батьківщині, так і за кордоном:

– У нашому архіві зосереджено чимало унікальних історичних документів і фотографій, з якими раніше могли працювати тільки науковці. Кияни мають знати і пам’ятати про внесок своїх співвітчизників за кордоном у справу збереження й розвиток незалежної України, про їх роль як українців у міжнародному співтоваристві.

В ході наради Марина Хонда наголосила на необхідності поширення та популяризації історичних матеріалів про Україну:

– Незабаром для киян цікаві архівні свідчення і документи стануть більш доступними. Так, до Дня незалежності вийде спеціальний номер «Вечірнього Києва» з використанням унікальних архівних матеріалів, планується створення документального фільму. Також у серпні організуємо «круглий» стіл, де обговоримо сучасні формати просування національно-патріотичних цінностей.

За словами начальника управління преси та інформації Тетяни Гузенко, наразі Департамент готує нову програму «Київ інформаційний» на наступні три роки, де будуть враховані пропозиції фахівців-учасників цього круглого столу:

– Медіаресурси, засновані міської радою, є проактивною платформою інформаційно-просвітницької роботи. Разом з тим, нам потрібно сформувати нормативно-правові передумови створення сучасного інформаційного продукту для підтримки національно-патріотичних настроїв громадянського суспільства. Завдання ЗМІ – не тільки новини, розслідування й документалістика. Створення програм про історію, культуру – теж наша спільна відповідальність.

Перейти до спискуВерсiя для друку