Головна  →  Новини  →  7 серпня 2015

Департамент суспільних комунікацій збирає пропозиції щодо перейменування вулиць столиці

Департамент суспільних комунікацій збирає пропозиції щодо перейменування вулиць столиці

Про це повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда в ефірі «Радіо Київ – 98 FM». За її словами, у столиці триває активний процес декомунізації:

– Вже відбулись громадські обговорення щодо перейменування 17 вулиць з «радянськими» назвами. Наразі відповідні проекти рішень Київради погоджуються в установленому порядку. Їхнє ухвалення можливе вже на найближчих сесійних засіданнях. Крім того, комісія з питань найменувань рекомендувала повернути історичні назви 10 вулицям у Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах. Така процедура не вимагає громадського обговорення.

Марина Хонда нагадала, що зараз триває громадське обговорення перейменування ще 29 вулиць столиці, взяти участь у якому можна на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (рубрика «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів»).

Водночас, потребують перейменування ще близько 80 вулиць, назви яких пов’язані з діячами та подіями комуністичного тоталітарного режиму. Тож у Департаменті очікують на пропозиції киян щодо нових назв. Ознайомитися з переліком вулиць, які пропонується перейменувати, можна на сайті Департаменту суспільних комунікацій.

Довідково.

Протягом 2014 – 2015 років рішенням Київської міської ради перейменовано 13 вулиць, назви яких пов’язані з тоталітарним комуністичним режимом.

Перейти до спискуВерсiя для друку