Головна  →  Новини  →  12 серпня 2015

За рахунок міського бюджету у Києві реалізують 21 проект, запропонований органами самоорганізації населення

За рахунок міського бюджету у Києві реалізують 21 проект, запропонований органами самоорганізації населення

Столична влада виділить понад 950 тисяч гривень на реалізацію кращих проектів, переважно з благоустрою територій, запропонованих киянами в рамках міського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Віталій Кличко розпорядженням КМДА затвердив перелік переможців конкурсу та доручив Департаменту суспільних комунікацій забезпечити фінансування проектів та програм в межах видатків, передбачених у міському бюджеті на 2015 рік.

За словами директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, цьогоріч до участі у конкурсі були запрошені ОСНи столиці, легалізовані в установленому порядку. Найбільше уваги у своїх проектах ОСНи приділили питанням благоустрою прибудинкових територій, зон відпочинку, облаштуванню спортивно-оздоровчих та ігрових майданчиків для дітей і молоді.

Так, за ініціативи киян буде впорядковано алею на вулиці Маршала Якубовського, 1-3, прибудинкову територію на вулиці Крупської, 10, частину вулиці Василя Степанченка, сквер на вулиці Смоленській; облаштовано тренажерний майданчик для підлітків на вулиці Анни Ахматової, 43, спортивно-оздоровчий майданчик на Лісовому проспекті, 17-А, інтерактивний дитячий майданчик у мікрорайоні ДВРЗ «Дитяча мрія»; укріплено схили Русанівського каналу,організовано водопостачання зони відпочинку у Дарницькому районі тощо.

Марина Хонда також нагадала, що Департамент суспільних комунікацій організаційно забезпечує проведення конкурсу з 2012 року, хоча у 2014 році, за зрозумілих обставин, конкурс не проводився. Міський конкурс проектів і програм розвитку місцевого самоврядування проводиться у рамках виконання заходів міської комплексної програми «Сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2012-2016 роки».

Перейти до спискуВерсiя для друку