Головна  →  Новини  →  19 серпня 2015

Марина Хонда: «В ході підготовки до відзначення Дня незалежності України ми акцентували увагу не на розважальних заходах, а саме на розумінні того, що ми робимо для незалежності і унітарності нашої держави» (+ відео)

Марина Хонда: «В ході підготовки до відзначення Дня незалежності України ми акцентували увагу не на розважальних заходах, а саме на розумінні того, що ми робимо для незалежності і унітарності нашої держави» (+ відео)

Київ готується до відзначення Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України. Що міська влада підготувала для киян та гостей столиці – розповіла директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда під час прямого ефіру на телеканалі «Київ».

Другий рік поспіль Україна вимушена відзначати це свято під час подій, які відбуваються на Сході, тому, як зазначила Марина Хонда, і місто, і держава відмовилися від феєричних подій та різноманітних розважальних акцій:

– Цього року ми відзначаємо 24-ту річницю незалежності України, і ми прекрасно розуміємо, що відстоюємо її й досі. Ми побудували програму заходів таким чином, щоб і кияни, і гості столиці не забували про те, що у нас зараз відбувається в державі. Ми намагалися витримати певну «золоту» середину – і пам’ятати про те, що у нас День незалежності, але і пам’ятати про події на Сході. Тому ми акцентували увагу не на розважальних заходах, а саме на розумінні того, що ми робимо для незалежності і унітарності нашої держави.

Так, 23 серпня – на День Державного Прапора України – окрім традиційних офіційних заходів буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання в пам’ять про загиблих воїнів – захисників України. За словами Марини Хонди, це підкреслить той факт, що на сьогодні ми дійсно продовжуємо виборювати нашу незалежність. Пройде і чимало заходів за ініціативи громадськості, зокрема, флешмоби щодо об’єднання України та на підтримку воїнів АТО.

24 серпня події, які відбуватимуться на Хрещатику після Маршу незалежності, також носитимуть виважений характер, концертна програма буде досить стриманою, але позитивною.

– Біля будівлі КМДА буде встановлений подіум для виступів дитячих і муніципальних колективів. Паралельно на Хрещатику працюватимуть декілька локацій для дітей спортивно-розважального характеру з національним акцентом. Ми маємо показати, що ми та нація, яка може об’єднуватися, дбати про себе і піклуватися про дітей, – ми незламні, – сказала Марина Хонда.

Докладніше – за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку