Головна  →  Новини  →  7 травня 2015

Кияни побачать святковий салют із червоних маків. У Києві 9 травня до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги...

У Києві 9 травня до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги та 70-ї річниці завершення Другої світової війни відбудуться заходи в парку Вічної слави та на Співочому полі Печерського ландшафтного парку.

Об 11.00 у парку Вічної Слави пройде Ритуал Пам’яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата за участю керівництва держави, міста Києва, ветеранів війни та голів громадських організацій ветеранів м. Києва.

О 12.00 на Співочому полі відбудеться тематичне концертне дійство «Ту славну весну не забути повік!», у якому візьмуть участь національні та муніципальні художні колективи. Програма розпочнеться виступами Національної заслуженої капели бандуристів ім. Г.Майбороди та Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Г.Верьовки.

Після цього розпочнеться концертна програма «Пісні Перемоги» Департаменту культури м. Києва, у рамках якої виступатимуть народні музичні та танцювальні ансамблі, хорові колективи. На Співочому полі також співатимуть народні артисти України, переможці вокальних конкурсів.

Захід завершиться виступами академічного театру українського фольклору «Берегиня» та Київського муніципального духового оркестру.

«Жодних військових, мілітарних, агресивних у стилі радянської, теперішньої російської воєнщини заходів чи парадів в Україні 8 та 9 травня, проводитись не буде», ‒ сказав під час брифінгу Віце-прем’єр-міністр України ‒ Міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Салютів у ці дні також не буде.

«Салюту не буде. Ніякої стрілянини і феєрверків не буде», ‒ сказав В’ячеслав Кириленко, зауваживши, що 9 травня на території Національного музею історії війни, після завершення літературно-мистецької програми, у небо будуть запущені ліхтарики у вигляді маку пам’яті.

Перейти до спискуВерсiя для друку