Головна  →  Новини  →  21 серпня 2015

Обережно, дезінформація!

Обережно, дезінформація!

Сьогодні на території Шевченківського району з’явились об’яви, начебто від імені Київської міської державної адміністрації, в яких з посиланням на чинні нормативно-правові акти повідомляється, що комісія з питань найменувань на своєму засіданні 9 червня 2015 року начебто підтримала перейменування вулиці Бауманська та провулку Бауманський на вулицю і провулок Дитячо-Бібліотечні.

Як повідомив секретар комісії з питань найменувань Ярослав Шибанов, ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Комісія дійсно розглядала таку пропозицію на засіданні 9 червня, але ВІДХИЛИЛА її. Ознайомитись з протоколом засідання комісії можна за посиланням.

Також члени комісії у своєму рішенні зазначили, що постать Баумана не підпадає під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Слід зазначити, що всі пропозиції щодо перейменування вулиць виносяться на громадське обговорення на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Ознайомитись з переліком вулиць, щодо яких проводилось або триває на сьогодні громадське обговорення можна за посиланням.

Закликаємо киян користуватись тільки офіційною інформацією щодо перейменування вулиць столиці, яка у повному обсязі є загальнодоступною. На сьогодні вся увага міської влади в цій сфері зосереджена на виконанні вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Перейти до спискуВерсiя для друку