Брифінги та прес-конференції у Києві 29.09.2015

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 

УНІАН

 

10:30

"Початок виборчого процесу – перші висновки спостереження КВУ та нагальні кроки для планування безпеки результатів виборів"

Питання: На чому спекулюють партії – нові технології на виборах-2015; Нагальні кроки для планування захисту бюлетенів, скриньок та протоколів;  Партії, що витрачають на агітацію найбільше; Маніпуляції при нарізці округів та вплив на результати виборів; Чому деякі партії домінують у територіальних виборчих комісіях (ТВК); Нові випадки адмінресурсу, підкупу;  Мінімальний склад ТВК як фактор ризику; Безпека виборчої документації: презентація елементів захисту.

Учасники: Олексій Кошель, ген.директор КВУ; Ростислав Цирень, президент Асоціації виробників систем опломбування, Віталій Тесленко, виконавчий директор КВУ

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями

11:30
"Місцеві вибори: найтиповіші порушення, ротації у виборчих комісіях і особливості кампанії на Донбасі"

Виборчі порушення: наскільки масовими стали випадки підкупу і застосування адмінресурсу? Які недоліки Закону “Про місцеві вибори” вже проявилися на практиці? Проблеми і ротації у складі виборчих комісій: як це впливає на виборчий процес? Діяльність правоохоронних органів: чи ефективною є реакція на виборчі порушення і вимоги офіційних спостерігачів? 

Про ці аспекти місцевих виборів розкажуть: Ольга Айвазовська, координатор парламентських і виборчих програм ОПОРИ;  Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: (096) 194-86-69. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

12:30

«Чому значна кількість поданих до ВРУ законопроектів не відповідає праву ЄС? Чим це загрожує і як змінити ситуацію?»

В ході прес-конференції буде презентовано результати тримісячної роботи Парламентської експертної групи з євроінтеграції, яка проаналізувала 180 ключових законопроектів Верховної Ради на відповідність європейському праву та Угоді про асоціацію.  Питання: Чому більшість законопроектів Ради не відповідають європейському праву?  Чим загрожує прийняття законопроектів, що суперечать Угоді про асоціацію з ЄС та європейському праву?  

Учасники: Остап Семерак, народний депутат, перший заступник голови комітету ВР з питань євроінтеграції; Леся Шевченко, президент Фундації «Відкрите суспільство», керівник проекту; Денис Черніков, координатор Парламентської експертної групи з євроінтеграції; Дмитро Шульга, директор Європейської програмної ініціативи МФ «Відродження» та ін.

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 093 – 625-2628. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

14:30

«Міжнародна премія за заслуги і досягнення в спорті« Золотий Мангуст - 2015»

Церемонія нагородження премією «Золотий Мангуст» - традиційна і резонансна подія в спортивному світі. Лауреати VII премії - спортсмени, які досягли значних результатів і легендарні імена яких, відомі далеко за межами нашої країни, меценати та громадські діячі, які зробили значний внесок у розвиток українського спорту. 

 

(уо.Крещатік, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

 

ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

 

11:00

 "Чи відбудеться приватизація-2015?"

 

Учасники: заступник голови робочої групи з питань приватизації (роздержавлення) державних підприємств Мінагрополітики України, радник міністра Олексій Зубрицький і співзасновник Фонду інновацій та розвитку (Республіка Грузія) Георгія Вашадзе 

(вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація журналістів обов'язкова за тел. (044) 278-83-89 або електронною поштою [email protected].

 

УКРІНФОРМ

 

10:00

Прес-конференція: "Арешти та переслідування тих, хто висловлюється проти корупціонерів-високопосадовців"

ГО "Всеукраїнська Народна Рада протидії Корупції та Громадської експертизи влади" запрошує представників ЗМІ, громадських активістів і свідомих громадян, політиків і дипломатів на прес-конференцію слідами гарячих подій - в понеділок 28 вересня активістів, що в п'ятницю висловили протест корупціонерам з ДФС і пану Насірову арештували і жорстоко побили! 

Організатор: ГО "Всеукраїнська Народна Рада протидії Корупції та Громадської експертизи влади".

 

Учасники: глава правління ГО "Всеукраїнська Народна Рада протидії Корупції та Громадської експертизи влади" Анатолій Будник; юрисконсульт ГО "Всеукраїнська Народна Рада протидії Корупції та Громадської експертизи влади" Руслан Ткач; капітан Збройних сил України, командир роти 20 ОМПБОлег Афанасьєв.

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.  (Зала 1)

 

12:00

Прес-конференція: «На Афоні (в Греції) віднайдено закинутий старовинний козацький скит, заснований запорожцями в XVIII ст»

Під час прес-конференції відбудеться презентація книги С. Шумила «Духовне Запоріжжя на Афоні. Маловідомий козацький скит “Чорний Вир” на Святій Горі».

Учасники: Сергій Шумило  - директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні, головний редактор наукового альманаху «Афонська спадщина»; Тарас Чухліб  - директор Науково-дослідного інституту козацтва Інституту історії України НАНУ, доктор історичних наук, професор; Тарас Компаніченко -  лідер гурту давньої музики «Хорея Козацька», заслужений артист України, експерт з культури українського козацтва.

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.  (Зала 1)

 

13:00

Прес-конференція: «Відкриття інституту публічної політики і консалтингу»

 

Організатор: Укрінформ, Інститут публічної політики і консалтингу

Учасники: Директор інституту публічної політики і консалтингу Биков Сергій Сергійович

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.  (Зала 1)

 

13:00

Прес-конференція підписання Меморандуму про співробітництво у розвитку державних сервісів в Україні

Меморандум задекларує цілі та глобальні задачі майбутнього розвитку державних сервісів, а також основні принципи співробітництва та сприяння такому розвитку.

 

Документ підпишуть представники державних адміністрацій Київської та Одеської областей, українських ІТ-компаній, Фонду Інновацій та Розвитку (IDF-Грузія), громадських організацій.

 

Організатор: Київська обласна державна адміністрація.

У заході візьмуть участь:

 

-перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе;

-радник Адміністрації Президента України, експерт Фонду Інновацій та Розвитку (Грузія) Давид Кізірія;

-засновник Фонду Інновацій та Розвитку (Грузія) Георгій Вашадзе;

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.  (Зала 2)

Реєстрація учасників та гостей: 29 вересня 2015 р. з 12:30 до 13:00.

Акредитація журналістів: до 19:00 28 вересня 2015 р. за електронною адресою: [email protected] або за телефоном: 066-674-43-31.

 

 

ЛІГА

 

15:00

Заседание Клуба юрисконсультов

На сей раз на повестке дня – долгожданный Закон об электронной коммерции.

Электронные сделки наконец-то приравняют к традиционным! В случае спора суд, принимая к рассмотрению показания и документы, уже не сможет дискриминировать участников процесса на основании того, что договор между ними был заключен не в письменной форме. Это и много других интересных положений предусмотрено Законом об электронной коммерции, принятым 3 сентября Верховной Радой.

 

Как принятие знакового Закона отразится на работе большого, среднего и малого бизнеса в Украине - членам Клуба юрисконсульта расскажут приглашенные эксперты:

Александр Ольшанский, руководитель холдинга Internet Invest Group,Председатель Комитета ИнАУ по вопросам электронной коммерции;

 

В случае заинтересованности, просим подтвердить Ваше участие по электронному адресу: [email protected]. В письме просим указать свое ФИО, место работы, должность и контактный телефон.

 

ГЛАВКОМ

 

12:00

«Блокада Крыма. Новые вызовы перед Украиной»

Участники пресс-конференции проанализируют, станет ли блокада Крыма гибридной, должно ли государство разработать стратегический план возвращения Крыма, какие новые вызовы стоят перед Украиной теперь, что после блокады должно быть.

Приглашенные гости: Олег Рыбачук, политик, общественный деятель, экс-народный депутат, глава Секретариата Президента Украины (2005-2006), Юлия Тищенко, руководитель Программы поддержки демократических процессов Украинского независимого центра политических исследований.

Аккредитация: 253 52 52.

 

(ул. Шелковичная, 8/20)

 

СЕГОДНЯ

 

15:30

В пресс-центре "Сегодня Мультимедиа", состоится видео-интервью с Владимиром Владимировичем Прокопивым, депутатом Киевсовета, главой комиссии по вопросам градостроительства, архитектуры и землепользования, лидером группы «Солидарность» в Киевсовете.

 

Во время интервью мы поговорим о борьбе с коррупцией и незаконными стройками,  а также о перспективах развития столицы

 

 

 

 

КОМСОМОЛЬСЬКА ПРАВДА В УКРАЇНІ

 

12:30

Онлайн-конференция: задай вопрос Маше Ефросининой

На ваши вопросы во вторник 29 сентября с 12.30 до 13.30 ответит ведущая проекта "Откровенно с Машей Ефросининой" на канале "Украина" Маша Ефросинина

Свои вопросы можно задавать уже сейчас в форме, расположенной ниже.

 

 

14:00

Прямая линия: Какова готовность столицы к отопительному сезону?

В скольких домах уже установили счетчики тепла? Когда реконструируют Бортническую станцию аэрации?

На эти и другие вопросы ответит замглавы КГГА Петр Пантелеев

 Звоните нам во вторник 29 сентября с 14.00 до 15.00

Тел.: 0(44) 205-43-66

 

 

 

UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

 

09:00

 Тема: «Діяльність Міністерства оборони України за минулий тиждень»

 

Оксана Гаврилюк, начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України

09:15

Тема: «Динаміка бойових дій у зоні АТО за останні 4 дні»

 

Підполковник Анатолій Стельмах, речник штабу АТО (скайпом)

12:00

Тема: «Про міжнародну благодійну допомогу Луганській області та про стан освітніх закладів у прифронтових районах Луганщини»

 

Ольга Лішик, заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (скайпом)

12:30

Полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО

 

 

14:00
Тема: «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє»

 

Іван Григорук, повноважний представник в Україні «Центру економічного та екологічного партнерства»
Валентин Шліхта, заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України
Олександр Зенюк, радник міністра енергетики та вугільної промисловості України
Олександр Бородкін, партнер юридичної фірми «Василь Кисіль та Партнери»
Модератор: Наум Рікшпун, партнер компанії Traficon в Україні

15:45

Тема: «Виконання Конвенції про права людей з інвалідністю – «червона картка» для України»

 

Маріанна Онуфрик, експерт з питань соціальної політики Інституту суспільно-економічних досліджень
Лариса Самсонова, голова правління ГО «Родина»
Галина Курило,- директор DRI Ukraine (Міжнародна організація із захисту прав людей з інвалідністю)

Перейти до спискуВерсiя для друку