Брифінги та прес-конференції у Києві 13.10.2015

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 

УНІАН

 

10:00

"Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) презентує результати 25-того щорічного дослідження громадської думки щодо настроїв громадян України"

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) провела 25-те щорічне дослідження громадської думки в Україні. Опитування проводилося у період з 12 до 26 вересня 2015 року в усіх областях України, окрім Криму та окупованих територій Донбасу, з метою виявлення ставлення громадян до демократії, владних інститутів та лідерів, поточних подій, зовнішньої політики та майбутніх місцевих виборів, які проводитимуться 25 жовтня 2015 року.  Під час прес-конференції відбудеться відкрите  обговорення результатів дослідження  IFES та дискусії щодо можливих шляхів розвитку України у часи доленосних випробувань.

Спікери: Ракеш Шарма, керівник Центру прикладних досліджень IFES; Володимир Паніотто, ген.директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС); Петер Ербен, старший міжнародний радник IFES, директор IFES в Україні

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

12:30

«Підсумки роботи установчого з'їзду політичної організації російських опозиціонерів-політемігрантів «Русский Центр»


Під час прес-конференції будуть оприлюднені основні рішення установчого з'їзду та озвучені першочергові завдання організації. 

Учасники: Денис Віхорев, координатор руху "Русский центр"; Олександр Нойнец, головний редактор сайту "Петро і Мазепа"; Ілля Богданов, кіборг-доброволець, учасник АТО, колишній офіцер ФСБ Росії; Андрій Кузнєцов, російський політемігрант, ідеолог і творець РПА; Олексій Льовкін, лідер молодіжних неформальних націоналістичних об'єднань

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 0671369585, 

13:30

«Екологи виявили ознаки масової корупції при проведенні санітарних рубок в заповідниках»

Незаконні рубки в заповідних об'єктах ведуться в більшості областей України, при цьому щорічно вирубується близько 1 млн.куб.м деревини. У найбільших і найвідоміших дендропарках України проводяться санітарні рубки без наявності лімітів на рубки, затверджених Мінприроди України.
Про ці та інші факти незаконної діяльності лісників та обласних чиновників, що мають ознаки масової корупції, буде розказано на прес-конференції. Крім цього, журналістам будуть показані відеоматеріали про рубки.

Учасники: Галина Левіна, юрист ЕкоПраво-Київ; Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

14:30

«Війна з нелегальними парковками у Києві. Борців з нелегалами намагаються знищити фізично?»

Громадська організація «Ліга підприємців транспортної інфраструктури», ВГПО «Об’єднання Богдана Хмельницького», Рух «STOP – нелегал» та постраждалий від рук злочинців екс-директор КП «Київпарктранссервіс» Володимир Першин розкажуть  про обсяги нелегального бізнесу паркувальників у Києві та про спільний план протидії нелегалам. 

Учасники: Володимир Першин, екс-директор КП «Київпарктранссервіс», постраждалий; Дмитро Золотих, рух «STOP–нелегал»; Богдан Хмельницький, голова Правління ВГПО «Об’єднання Богдана Хмельницького»;  Іван Олійник, Громадська організація «Ліга підприємців транспортної інфраструктури» 

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

 

УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

09:30

"Електоральні уподобання харків'ян напередодні виборів мера і депутатів міськради"

 

Учасники прес-конференції:

  • Кандидат соціологічних наук, доцент, Київський національний університет імені Тараса Шевченка Олексій Боровський;
  • Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала;
  • Заступник директора Агентства моделювання ситуций Олексій Голобуцький.

 

Акредитація журналістів на місці.

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20 (1 поверх).

 

11:00

Прес-конференція, присвячена участі Національної Демократичної партії України у місцевих виборах 2015 р

Учасники прес-конференції озвучать головні аспекти участі Національної Демократичної партії України у місцевих виборах 2015 р., а також окреслять ключові напрямки діяльності політсили. Планується обговорення проблем, з якими неминуче зіштовхується молода українська політична сила під час виборчої кампанії, та шляхів їх вирішення. Партія представить власне бачення розвитку України в цілому та м. Києва як європейської столиці та культурного центру країни.

Спікери:

  • Олена Чинка, лідер Національної Демократичної партії України, громадський діяч, перший номер виборчого списку Партії до Київської міської ради;
  • Олександр Паньков, голова Національної Демократичної партії України, експерт у галузі будівництва, кандидат від Партії до Київської міської ради у окрузі №44 (Дніпровський р-н);
  • Олег Луценко, член Партії, експерт у галузі економіки, кандидат від Партії до Київської міської ради у окрузі №17 (Дарницький р-н).

 

Акредитація журналістів: (096) 375 19 37 або електронною поштою [email protected].

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20 (1 поверх).

 

13:00

Прес-брифінг Гуманітарного штабу Рината Ахметова.

Під час заходу координатор Штабу Римма Філь розповість про те, з кого складається 1 млн людей, що отримали допомогу за півтора року роботи - за демографічним, соціальним критерієм. А також з точки зору гуманітарних потреб. Наскільки велика потреба населення Донбасу в гуманітарній допомозі і хто її отримує - про це ви дізнаєтесь під час брифінгу.

 

Акредитація журналістів: +38 (099) 732-75-17 або за адресою електронної пошти [email protected].

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20 (1 поверх).

 

ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

 

10:30

"Рейтинги партій та кандидатів у мери в Кіровограді"

 

Учасники: засновник соціологічної компанії Active Group Андрій Єременко та політичний експерт, керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов

(вул. Рейтарська, 8/5А). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

12:00

"Всеукраїнська асоціація контактних центрів завершила аудит контактного центру міста Києва 1551"

 

Учасники: член Ради Всеукраїнської асоціації контактних центрів Тетяна Шалига; директор департаменту інформаційних технологій секретаріату Кабінету Міністрів України Єгор Стефанович; керівник Комітету стандартизації та сертифікації Всеукраїнської асоціації контактних центрів Андрій Чуранов; директор комунального бюджетного підприємства "Контактний центр м. Києва" Лариса Жукова та ін.

(вул. Рейтарська, 8/5А). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. 0675046550.

13:30

"Електоральні настрої Українців в умовах нової виборчої системи: вересень-жовтень 2015 року"

 

Учасники: виконавчий директор Інституту досліджень регіонального розвитку України Віктор Лапшин; соціолог, експерт з комунікацій Дмитро Громаков 

(вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

15:00

"Безвізовий режим: шанси на успіх у грудні стають примарними"

 

Учасники: редактор сайта "Європейська правда" Сергій Сидоренко, науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, виконавчий директор Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова. Організатор - сайт "Європейська правда"

(вул. Рейтарська, 8/5А). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

 

УКРІНФОРМ

 

11:00

 «Таємний легіон Української революції», приурочена до Дня захисника України.

У документальних нарисах відтворені драматичні долі розвідників доби Української революції 1917-1921 років та періоду діяльності національних спецслужб в умовах еміграції. Авторські розповіді рунтуються на розсекречених документах з архівів Служби зовнішньої розвідки України і Служби безпеки України, наукових, мемуарних та інших джерелах.

Учасники: голова Служби зовнішньої розвідки України Гвоздь Віктор Іванович; директор видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький; Герой України, почесний президент Національного університету «Києво-могилянська академія» В'ячеслав Брюховецький; автор книги - журналіст, письменник, радник голови Служби зовнішньої розвідки України Олександр Скрипник; науковці, дослідники історії вітчизняних спецслужб.

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

 

11:00

Результатів фокус-групових дискусій з виборцями. Дослідження проводилося Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення Громадянської мережі ОПОРА з 31 серпня до 9 вересня у рамках 7 фокус-груп у Києві та інших великих й малих містах України. 

Питання до обговорення:

1. Сприйняття виборцями нової виборчої системи, що застосовуватиметься на найближчих місцевих виборах.

2. Чи будуть складнощі у громадян з виборчим бюлетенем.

3.Чи готові виборці до того, що окремі громади залишаться недопредставленими.

4. Ставлення респондентів до 5% виборчого бар'єру для партій.

 

Організатори: Укрінформ, Громадянська мережа ОПОРА.

Учасники: Ольга АЙВАЗОВСЬКА - координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА; Ірина ШВЕЦЬ - керівник проектів Громадянської мережі ОПОРА.

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

Акредитація ЗМІ здійснюється на місці за редакційними посвідченнями.

Для довідок: 096-194-86-69.

 

12:00

"Звіт за перше півріччя роботи проекту «Київські парки» та результати діяльності КП «Київський центр розвитку міського середовища»

Головні теми заходу:

- створення нової системи взаємодії міської влади, громади міста та меценатів в управлінні парковим господарством Києва;

- створення та діяльність КП «Київський центр розвитку міського середовища»;

- проект «Київські парки» з наведення ладу в парках столиці;

- результати робіт з відновлення та ремонту паркової інфраструктури.

 

Організатори: Укрінформ, КМДА.

 

Учасники: Ігор Ніконов - перший заступник голови КМДА; Денис Півнев - директор КП «Київський центр розвитку міського середовища»; Наталія Манюк - представник ГО «Парк Наталка»;  Ігор Мельник - директор БФ «Наші парки».

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

13:00

"Державно-приватне партнерство - важливий інструмент розвитку системи охорони здоров'я України".

 

Організатори: Укрінформ, МОЗ.

Учасники: Олександра Павленко - перший заступник Міністра охорони здоров'я України; Олег Спіженко - голова правління Асоціації приватних клінік України; Станіслав Дубко - голова правління Платформи розробки публічно-приватного партнерства; Ірина Запатріна - голова правління Центру державно-приватного партнерства, консультант Світового банку.

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

14:00

«Безвізовий режим: шанси на успіх в грудні стають примарними».

Можлива також участь представника парламентського комітету з питань європейської інтеграції.

Організатори: Укрінформ, сайт «Європейська правда».

Учасники: Сергій Сидоренко - редактор сайту «Європейська правда»; Олександр Сушко- науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва; Дар'я Каленюк - виконавчий директор Центру протидії корупції; Ярослав Юрчишин - експерт Реанімаційного пакету реформ.

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

 

ГЛАВКОМ

 

10:30

«Покрова и казачество»

Приглашенный гость расскажет о празднике, почему оно так важно для украинского казачества, какие обычаи, насколько этот праздник актуален сегодня для казаков и кто такие современные казаки, как современное казачество будет праздновать Покрову.

Приглашенные гости: Константин Олийнык, директор казацкого поселка «Мамаева Слобода»,

Аккредитация: 253 52 52.

(ул. Шелковичная, 8/20)

 

СЕГОДНЯ

 

12:00

В пресс-центре "Сегодня Мультимедиа", состоится видео-интервью с Николаем Кобзовым, Президентом Всеукраинской общественной организации «Цирковой союз Кобзова» 

Николай Кобзов –Заслуженный работник культуры Украины, основатель самого большого цирка Украины «Кобзов», вошедшего в Книгу рекордов Украины. 

Талантливый организатор, артист, продюсер и режиссер, Николай Кобзов создал первый в Украине цирк в соответствии с лучшими мировыми стандартами.

 

 

17:00

В пресс-центре "Сегодня Мультимедиа", состоится видео-интервью с Александром Спасибко, Директором департамента строительства и жилищного обеспечения КГГА

Во время интервью мы поговорим о строительстве социальных объектов (школах,  садиках, больницах), о долгостроях, о новой государственной архитектурно-строительной инспекции в Киеве, а также о решении вопроса инвесторов "Элита-центр"

 

 

UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

 

09:00

Тема: «Діяльність Міністерства оборони України за минулий тиждень»

 

Оксана Гаврилюк, начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України

09:10

 Тема: «Динаміка бойових дій у зоні АТО за останні 4 дні»

 

Підполковник Анатолій Стельмах, речник штабу АТО (скайпом)

09:30

Тема: «Результати дослідження кращих практик допомоги українців за кордоном»

 

Марина Саприкіна, засновник Ukraine Country Brand
Катерина Щеглова, координатор взаємовідносин з українською громадою Англії
Ірина Філенко, координатор взаємовідносин з українською громадою Німеччини
Тетяна Франчук, координатор взаємовідносин з українською громадою Португалії

10:00

Тема: «Врятувати рядового захисника України: результати першого всеукраїнського тестування учасників АТО на гепатит С»

 

Сергій Литовка, начальник Центрального санітарно-епідеміологічного управління (ЦСЕС) Міністерства оборони України
Яцек Тишко, директор Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) в Україні
Павло Скала, асоційований директор з політики та партнерства у МБФ «Альянс з ВІЛ/СНІД» в Україні
Ольга Ткаченко, координатор проектів ГО «Юридична Сотня», волонтер, член медичного комітету «Асоціація народних волонтерів» та ін.

10:30
 Тема: «Реформа правоохоронних органів: як налагодити взаємодію?»

 

Калман Міжей, Голова Консультативної місії ЄС
Юрій Севрук, перший заступник Генерального прокурора України
Артем Ситник, голова Національного антикорупційного бюро України
Хатія Деканоїдзе, радник першого заступника міністра внутрішніх справ України
Наталія Севастьянова, перший заступник міністра юстиції України та ін.

12:30

Полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Гібридна війна Росії проти України: причини, наслідки, уроки та виклики»

 

Іван Костов, екс-Прем’єр-Міністр Болгарії
Руслан Кавацюк, радник начальника Генерального Штабу Збройних Сил України
Модератор: Анатолій Баронін, керуючий партнер аналітичного агентства Da Vinci Group

15:00

Тема: «Оприлюднення остаточного звіту технічного розслідування катастрофи літака Боїнг-777 (рейс  МН 17) авіакомпанії «Малайзійські Авіалінії»

 

Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова Урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Боїнг-777-200
Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції

15:30

Тема: «Підписання організаціями-засновниками меморандуму про співпрацю в рамках «Руху сприяння територіальній оборони України»

 

Святослав Стеценко, Голова ГО «Український Легіон»
Юрій Чижмар, начальник Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній обороні, Товариство Сприяння Обороні України
Олег Вдовяк, уповноважений представник організації «Пласт – національна скаутська організація України»
Олена Білецька, голова ГО «Українська жіноча варта»
Анатолій Грива, голова ГО «Молодіжний клуб Джура»
Георгій Учайкін, голова наглядової ради Української асоціації власників зброї та ін.

16:00

Тема: «Український католицький університет відкриває Школу реабілітаційної медицини»

 

Уляна Супрун, директор Школи медичної реабілітації, Український католицький університет
Наталя Климовська, проректор з розвитку та комунікацій, Український католицький університет

Перейти до спискуВерсiя для друку