Брифінги та прес-конференції у Києві 15.12.2015

Назва/місце проведення

Зміст

Організатор

Учасники

 

УНІАН

 

10:30

«Стан та перспективи розбудови електронного урядування і адмінпослуг у 100 найбільших містах України»

Дослідження реалізоване коаліцією неурядових організацій: ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», Асоціація міст України, Асоціація органів місцевого самоврядування «Міста електронного врядування України», ГО «Європейський діалог», Громадянська мережа «ОПОРА». Чи ефективно використовуються сучасні інформаційні технології в муніципальних органах влади?

На ці та інші питання дадуть відповіді:  Олександр Риженко, Державне агентство з питань е-урядування; Олег Левченко, Асоціація міст України; Андрій Яскевич, Національна академія державного управління при президентові України; Оксана Гречко, Муніципально-громадський центр електронного урядування

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

11:30
«Розслідування вбивств та зникнень в зоні АТО: безкарність і її наслідки»

Правозахисники також  презентують дослідження, що демонструє реальний стан справ в цій сфері. Скільки органів в Україні збирають інформацію про загиблих і зниклих безвісти військовослужбовців? Хто відповідає за проведення розслідувань таких справ? Які проблеми виникають під час розслідування смертей та зникнення безвісти військовослужбовців та що потрібно зробити, аби ситуація покращилась.

Про це під час прес-конференції розкажуть: Аліна Павлюк та Надія Волкова, автори аналітичного звіту, експерти Української Гельсінської спілки з прав людини. У прес-конференції також візьмуть участь: Антон Геращенко, народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 

12:30

«Більше 100 000 нужденних людей на Донбасі впродовж останнього року забезпечені продовольством завдяки співпраці АДРА України та Всесвітньої продовольчої програми ООН»

За останній рік АДРА України у партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй забезпечила продовольчою допомогою більш 100 000 нужденних людей в Луганській і Донецькій областях. Спеціальні набори, ваучери для придбання їжі, забезпечення продуктами харчування комунальних та лікарняних закладів стали можливими для найбільш соціально незахищених: багатодітних та кризових сімей, одиноких батьків з дітьми і вагітних жінок, хронічно хворих і самотніх літніх людей.

Спікери: Жанкарло Стоппоні, керівник Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй в Україні; Анатолій Бегас, директор АДРА України; Лариса Кобзаренко, координатор продовольчої програми АДРА України; Артем Діхтярук, директор програм АДРА України

(вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

 

УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ

11:00

“Чисте довкілля або екологічна катастрофа: перспективи поводження з побутовими відходами в Україні на прикладі Києва та області”.

В рамках "круглого столу" планується озвучити проблемні питання розвитку сфери поводження з побутовими відходами у Києві та Київській області та пропозиції законодавчих змін з метою вдосконалення державного регулювання поводження з відходами (проекти № 3198-1, 3199-1, 3200-1).

Спікери круглого столу:

  • Микола Томенко, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;
  • Лев Парцхаладзе, заступник голови Київської обласної державної адміністрації;
  • Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА;
  • Андрій Грущинський, голова правління ПрАТ "Київспецтранс".

 

Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61 прес-центр.

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.

 

14:30

"Стратегічні сировинні ресурси для розвитку України до 2020 року".

Під час конференції будуть оприлюднені результати експертного дослідження Асоціації з енергоефективності та енергозбереження і ДП "Держзовнішінформ" "Стратегічні сировинні ресурси для розвитку України до 2020 року". За допомогою телефонного та e-mail інтерв'ювання експертів були визначені пріоритетні галузі промисловості країни, перелік ресурсів, що мають стратегічне значення для розвитку індустрії, а також шляхи підвищення сировинної безпеки держави. Загалом в опитуванні взяло участь 50 респондентів, які репрезентують бізнес-асоціації, аналітичні центри та науково-дослідні інститути, галузеві асоціації та ЗМІ.

Учасники прес-конференції:

  • Оксана Ремінська, президент Асоціації з енергозбереження та енергоефективності;
  • Олександр Голіздра, начальник управління медіа-проектів ДП "Держзовнішінформ";
  • Олександр Славінський, експерт відділу аналізу ринків ПЕК ДП "Держзовнішінформ";

 

Попередня акредитація.

Для акредитації звертатися до прес-секретаря ДП "Держзовнішінформ" Галини Поляниці, e-mail: [email protected], тел.: (044)391-34-92 (вн. 655), моб. тел.: (067) 434-85-49.

 

 

ІНТЕРФАКС УКРАЇНА

 

11:00

"Презентація "Клубу в'їзного медичного туризму inUkraine"

 

Учасники: президент "Клубу в'їзного медичного туризму – inUkraine", директор компанії "JK Consulting Group" Юлія Хомич, віце-президент ГО "Українська академія реабілітації та здоров'я людини", головний фізіотерапевт департаменту охорони здоров'я м. Києва Сергій Бучинський та ін.

(вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація за телефоном +38(050)617-51-94, [email protected] (Андрій Дзюба).

 

УКРІНФОРМ

 

10:00

Всеукраїнський круглий стіл з обговорення питань реформування системи надання соціальних послуг в Україні

 

Учасники: Оксана Суліма - начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики; Ігор Камінник – секретар Координаційно-експертної ради з питань соціальної політики Науково-дослідного інституту праці і зайнятості населення Мінсоцполітики та НАН України та ін.

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 2)

10:00

«Три роки без тютюнового диму: як ресторани виконують «бездимний» закон»

 

До участі у прес-конференції запрошені:

- Олег Оникієнко, голова Київської Асоціації Офіціантів;

Микола Проданчук, директор Інституту екогігієни і токсикології імені Л. І. Медведя МОЗ України, доктору медичних наук;

Наталія Притульська, президент  Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС»;

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

12:30

"Скільки «коштує» учень в різних школах України".

На заході буде презентовано дослідження та першу інтерактивну базу статистики по українських школах.

Учасники: Сергій Квіт - Міністр освіти і науки України; Ірина Когут - освітній аналітик CEDOS;

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

14:00

 "Презентація трейлеру документального фільму "Спадок нації"

Ідея фільму полягає в тому, що вишиванка - не тільки прадавня частина гардеробу кожного українця, але й символ та оберіг, який передається з покоління в покоління як безцінний скарб. Історія української вишиванки - це історія українського народу. З вишиванки, як з книги, можна зчитати, якими талановитими були і є українці, якими гарними були господарями та майстрами, як бідували, коли Україну захоплювали чи намагалися зруйнувати, чи коли знищували нашу культуру і сам ген українства (заборона одягати вишиванки, виключення з університету, ув'язнення, позбавлення майбутнього...)

Учасники прес-конфренції:

Леся Воронюк, автор ідеї та сценарист фільму «Спадок нації», ініціатор та засновник акції День вишиванки, керівник кіно-документ студії «Софія»;

Олександр Ткачук, режисер фільму «Спадок нації», керівник продакшн-студії «Mamay Media», автор проекту «Музика воїнів» та ін.

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ. (Зала 1)

 

ЛІГА

 

11:00

"Молочный фальсификат на прилавках: кто будет отвечать за беззаконие?"

Ключевые вопросы "круглого стола": 
1. Разоблачение предприятия-фальсификаторов молочных продуктов на украинских прилавках. 
2. Чем грозит производство некачественной продукции и нарушение антимонопольного законодательства недобросовестным предпринимателям? 
3. Кто, как и когда будет защищать права потребителя? 
4. Перспективы преодоления "кризиса фальсификата" в украинской промышленности.

Участники круглого стола: 
- Ольга Котехова, заместитель Председателя ОО "Общественный контроль защиты прав потребителей"; 
- Вадим Чагаровский, председатель Совета директоров "Союз молочных предприятий Украины", член наблюдательного совета ГК "Терра Фуд"; 
- Александр Чагаровский, доктор технических наук, профессор Одесской национальной академии пищевых технологий; генеральный директор ООО "Хр. Хансен Украина" и др.

Регистрация участников и СМИ по тел.: (044) 337-13-76; + 38 (050) 611-19-80  е-mail: [email protected] Контактное лицо: Владислава Миронова 

 

ГЛАВКОМ

 

10:00

День евроатлантического партнерства: Сотрудничество Украины с НАТО

Участники обсудят широкий круг вопросов, связанных с сотрудничеством Украины с НАТО, и изменением среды безопасности, среди вопросов, которые будут обсуждаться: реформирование ВСУ, гибридная война, Украина в трансатлантических отношениях, российский фактор, а также пути усиления сотрудничества Украины и НАТО.

К участию в мероприятии приглашены представители Правительства, дипломатического корпуса, штаб-квартиры НАТО, депутаты Верховной Рады, отечественные и иностранные эксперты. Свое участие подтвердили:

Игорь Долгов, заместитель Министра обороны Украины

Петр Лунак, представитель Штаб-квартиры НАТО

Дэвид Крамер, старший директор по вопросам прав и свобод человека Института Маккейна

 

Аккредитация: 253 52 52.

(ул. Шелковичная, 8/20)

11:00

«Наступление на права студентов»

Участники пресс-конференции поднимут следующие вопросы: требования студентов о повышении размеров стипендии до прожиточного минимума, в поддержку которой собрано 25000 подписей под электронной петицией к Президенту Украины; ограничение расходов на выплату стипендии студентам в 2016 году; оздоровление в студенческих санаториях-профилакториях вузов; вмешательство в самоуправляемую деятельность студенческих профсоюзных организаций.

Приглашенные гости: Ольга Чабанюк, председатель ППА КНЭУ, Александр Бычковский, заместитель председателя Первичной профсоюзной организации студентов НТУУ «КПИ», Вадим Пенов, Председатель Первичной профсоюзной организации студентов ОНУ им. И.И. Мечникова, Дарья Дьякова, Председатель Совета студенческого самоуправления ОНУ им. И.И. Мечникова, Власий Пилипко, Председатель Профсоюза студентов НМУ им. А.А. Богомольца, Елена Угодникова, председатель первичной профсоюзной организации студентов ХНУМГ им. А.Н. Бекетова, Виктория Соломинчук, Юристконсульт КМОППОиНУ

Аккредитация: 253 52 52.

(ул. Шелковичная, 8/20)

 

UKRAINE CRISIS MEDIA CENTER

 

09:00

Тема: «Діяльність Міністерства оборони України за минулий тиждень»

 

Підполковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України

09:10

Тема: «Динаміка бойових дій у зоні АТО за останні 4 дні»

 

Майор Антон Миронович, речник штабу АТО (скайп-включення)

10:00

Тема: «Забути про Гаагу: Україна знову відкладає ратифікацію Римського статуту»

 

Маргарета Седерфельт, депутат парламенту Швеції, фінансовий директор організації «Парламентарі за глобальну дію»
Петра Бойд, депутат парламенту Австрії, член міжнародної організації «Парламентарії за глобальну дію» ьа ін.

11:00

Тема: «Зрив запуску роботи Агентства із запобігання корупції»

 

Володимир Сущенко, член Конкурсної комісії із обрання членів Національної агенції із запобігання корупції
Віктор Чумак, народний депутат України (фракція «Блок Петра Порошенка»), якого було обрано до керівництва Національної агенції із запобігання корупції
Сергій Лещенко, народний депутат України (фракція «Блок Петра Порошенка»)

12:00

 Тема: «США профінансують навчання українців у топ-50 американських бізнес-школах»

 

Джеффрі Р. Пайєтт, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів в Україні
Ярослава Зелінські Джонсон, президент і головний виконавчий директор фонду WNISEF
Роман Тичківський, керівник програми економічного лідерства фонду WNІSEF

12:30
Полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО

 

 

13:00

Тема: «Зима у розпалі:  як благодійні організації допомагають незахищеним верствам населення підконтрольних територій Луганської та Донецької областей». Пілотний проект УКМЦ «Речник мирного життя»

 

Оксана Пономарьова, Директор Міжнародного благодійного фонду «Res.Publica» (скайп-включення)
Наталія Мальченко, Директор Благодійної організації «За майбутнє України» (скайп-включення)

13:30

 Дискусія на тему: «Найскладніший бюджет в історії України»

 

Марія Репко, заступник директора Центру економічної стратегії
Павло Кухта, радник Центру економічної стратегії
Олена Білан, головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital
Дмитро Боярчук, виконавчий директор CASE Україна

Перейти до спискуВерсiя для друку